İrmikle Vezir Parmağı, Dilber Dudağı ve Hanım Göbeği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
İrmikle Vezir Parmağı, Dilber Dudağı ve Hanım Göbeği
Malzemeler
Hamur İçin; 1 kg. irmik 600 gram su 1 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 150 gram erimiş margarin 8 adet yumurta Şurup İçin; 3 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su Kızartmak İçin; 2 su bardağı sıvıyağı

Tarif
• Yukarıdaki malzemelerin tümünü yani irmik, su, tuz, toz şeker ve erimiş margarini (yumurta hariç) geniş bir tencereye aktaralım ve orta ısıdaki ateşin üzerine yerleştirelim.
• Elimize bir tahta kaşığı alarak, tencerenin içindeki karışımı, çok hızlı olmamak şartıyla sürekli karıştırarak pişirelim.
• İrmikli karışım kaynamaya ve katılaşmaya başlayınca, altını söndürüp, tencereyi ocaktan alalım, bir kenara koyalım ve ılıklaşmasını bekleyelim.
• Ilınan irmikli karışımın içine 8 adet yumurtayı tek tek kıralım ve elimizle tencerenin içindeki hamuru iyice yoğuralım.
• Şimdi sıra hamura; vezir parmağı, dilber dudağı ve hanım göbeği şekli vermeye geldi.
• Tezgaha hafif un serpelim. Hamurdan ceviz kadar bir yumak koparıp, tezgahın üzerinde yuvarlayarak parmak şekli verelim (vezir parmağı olacak).
• Dilber dudağı içinse, kendi yaratıcılığınızı kullanıp, bir ufak yuvarlak hamuru ikiye bölüp, uçlarını kalınlaştırıp birbirine yapıştıracaksınız.
• Böylece güzel bir kadının kalın dudağının görünümünü elde edeceksiniz.
• Hanım göbeği için; bir parça hamur koparın ve unlu tezgahın üzerinde yuvarlayıp, parmak kalınlığı ve parmak boyuna getirin.
• Her iki ucunu birleştirip, 10 cm veya 5 cm çapında ufak, yuvarlak simitler meydana getirin.
• Geniş ve derin bir tavaya, bol miktarda kızartma yağını aktarın.
• Sakın altını yakmayın! İşin püf noktası işte burada!!!
• Hazırladığımız şekilli hamurları bu soğuk yağın içine atalım.
• Şimdi artık yağın altını yakalım ve hafif yani ağır ateşte, delikli el kevgiriyle karıştırarak tatlılarımızı pişirelim.
• İşte bu tatlının ikinci püf noktası da, karıştırarak pişirmektir.
• Üzeri sararıp, kızaran hamurlarımızı, içine kağıt peçete serdiğimiz servis tabağına alalım.
• Bu arada şurubumuzu hazırlayalım; tatlı şuruplar için hep bire bir ölçü kullanalım.
• 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu aynı anda bir tencereye boşaltıp, ocağa yerleştirip, altını yakalım.
• Şurup kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra altını söndürüp, soğuyan tatlılarımızın üzerine sıcak şurubu dökelim.
• Servise hazırız...


Not
Osmanlı usulü

754
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.