Haşhaşlı Yoncagül

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Haşhaşlı Yoncagül
Malzemeler
3 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 1 tatlı kaşığı kuru maya 2 yemek kaşığı toz şeker 50 gr zeytinyağlı margarin 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 5 su bardağı un Üzeri için; 2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Tarif
• Sütü ılıtın, şekerle birlikte derin bir kaseye aldığınız mayayı eritin.
• 10 dakika bekletip, yumurta, tuz, yağ ve unu ekleyin.
• İyice yoğurarak hamuru tutun.
• En az 1 saat mayalanmaya bırakın.
• Bir maffin (top kek) kalıbını yağlayın.
• Her oyuğun içine ceviz büyüklüğünde yoğurduğunuz hamurlardan 3’er tane yerleştirin.
• Bu ölçü 12’li kalıp içindir ve bu hamurla 36 adet beze yapılır.
• Kalıptaki hamurları 30 dakika dinlendirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.
• Ortalarına haşhaş serpip, 175 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin.
• Maffin kalıbınız yoksa aynı biçimi düz bir tepside de yapabilirsiniz.
• Ancak hamurlarınız bu kadar düzgün olmayabilir.


445
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.