Haşhaşlı Çörek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Haşhaşlı Çörek
Malzemeler
Malzemeler: 1.5 bardak su (ılık) 1 paket yaş maya 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 1 kilo un 1 yumurtanın sarısı (üstü için) İç malzemeleri: 1 bardak haşhaş (dövülmüş) 1 çay bardağı sıvı yağ

Tarif
Yapılışı: 1 paket mayayı 1.5 bardak suda eritin. Hamuru geniş ve derin bir kaba dökün ve ortasına çukur açın,eriyen mayayı,1 çorba kaşığı sirke,2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker ekleyin ve hamur yapın.(yumuşak olması için göz kararı biraz daha su ekleyebilirsiniz) Hamurun üzerine bir bez örterek 2 saat mayalandırın. Hamuru açabilginiz kadar ince açın.Hamurun üzerine haşhaşlı zeytinyağlı iç malzemeden sürerek rula yapın. Rulo yaptığınız hamuru bıçak yardımıyla istediğiniz uzunlukta bölün ve çevirerek sarın. Çörekleri hafif yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerini mutfak örtü ile kapatarak 15 dakika dinlendirin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 C önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

1036
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.