Fış Fış Tatlısı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Fış Fış Tatlısı
Malzemeler
2 adet yumurta, 1 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı margarin, 1 tatlı kaşığı karbonat, alabildiği kadar un

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 4-5 damla limon suyu
Kızartmak için;
Sıvıyağ


Tarif
• Önce tatlının şerbetini hazırlayın.
• Toz şeker ve suyu kaynatın.
• Su kıvam kazanınca limon suyunu ekleyip, ateşten alın.
• Sonra tatlının hamurunu hazırlamaya geçin.
• Yumurtayı ve yoğurdu büyük bir kasede çırpın.
• Bizimyağ Ayçiçek Yağı ve karbonat katın.
• Yoğurarak yavaş yavaş un ekleyin.
• Boza kıvamından biraz daha koyu çok yumuşak bir hamur oluşturun.
• Yarım saat kadar dinlendirin.
• Bizimyağ Ayçiçek Yağını kızdırın.
• İster hamur torbasıyla isterse avucunuza alıp, baş parmağınızla işaret parmağınız arasından sıkarak lokmaları yapın ve kızartın.
• Önlü arkalı kızartıp soğumuş olan şerbete bırakın.
• Ilık ılık servis yapın.


1239
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.