Elmalı Turta

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elmalı Turta
Malzemeler
3 adet sarı yumuşak elma Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz Karamelize sos için gerekli olan malzemeler: 500 gr toz şeker 250 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı tarçın Turta hamuru için gerekli olan malzemeler: 6 adet yumurta 6 kahve fincanı toz şeker 6 kahve fincanı un

Tarif
• Önce elmaları soyup, ortasını oyup çıkaralım.
• Sonra da elmaları yarım santim kalınlığında halka halka dilimleyelim.
• Ancak kararmasın diye üzerine limon sıkıp, bir kenarda bekletelim.
• Şimdi de karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz şekeri koyup, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım.
• Şeker önce eriyip, sulanacak sonra da yanıp, kahverengileşmeye başladığında hemen tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.
• Muhallebi kıvamındaki sosu ateşten alıp, içine tarçını ekleyip son kez karıştıralım.
• 40-45 cm uzunluğundaki fırın tepsisinin altına bu ağda kıvamındaki karamelize sosu döküp yayalım.
• Hemen üzerine halka dilimlenmiş elmaları yerleştirip, elmaların üzerine de cevizleri serpiştirelim.
• Öte yandan hamuru yapmak için derin bir karıştırma kabının içine, yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyelim.
• 2-3 dakika kadar çırpalım ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
• İyice özleşen ve boza kıvamına gelen keki elmaların üzerine tepsiye aktaralım.
• En az 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip fırından alalım.
• Soğumasını bekleyip, ters çevirelim.
• Dilimleyerek servise sunalım.


864
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.