Elmalı Pay

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Elmalı Pay
Malzemeler

Hamuru için:
250 gr. un (yaklaşık 1,5 su bardağı), 125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı), 125 gr.tereyağ, yarım çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı vanilya, 1 adet yumurta, 4 çorba kaşığı süt, 2-3 yemek kaşığı kakao

İçi için:
25-30 cm bir kap için 4 ortaboy elma yeterli olacaktır.
1'er adet elmaya:1 tatlı kaşığı şeker, yarım çay kaşığı tarçın


Tarif
Hamur çilekli turta tarifindeki gibi yapılır ve soğutulur. Üzerine sermek için hamurdan biraz parça kenara ayrılır. Hamur yarım santim kalınlığında açılır bir kısmı üzeri için ayrılır ve borcam yada kullanacağınız kap ne ise ona serilir. İç için isteğe göre elmalar, kabuları soyularak küp küp doğranır ve tarçın, şeker eklenerek hamurun içine çiğden konur, ya da elmalar rendelenerek içine şeker eklenir. Suyunu çekene kadar kavrulur öyle eklenir. Üzeri için ayrılan hamur aynı şekilde açılara üzerine delikler açılır ve kabın üzerine serilerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk. güzelce kızarana kadar pişirilir. Ilık servis yapmanızı tavsiye ederiz.

1224
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.