Dilber Dudağı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dilber Dudağı
Malzemeler
1 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı) İç harcı için; 3 su bardağı ince çekilmiş fındık veya ceviz içi Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı tozşeker Limon suyu

Tarif
• Öncelikle, su ve şekeri tencereye alıp kaynatın.
• Koyulaşınca birkaç damla limon suyu ekleyip, şerbeti ılınmaya bırakın.
• 1 yumurta, yoğurt ve 1 kaşık sirkeyi derin bir kaba alın.
• Üzerine un ekleyerek kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur yoğurun.
• Hamuru 15 eşit parçaya (bezeye) ayırıp, yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
• Bezelerin üzerine 1-1,5 çay kaşığı kadar nişasta serperek baklava yufkası şeklinde ince ince açın.
• 15 yufkayı üstüste serip, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin.
• Yufkadan yuvarlak parçalar çıkarın.
• Her bir yuvarlak parçanın üzerine ince çekilmiş fındık serpip, ikiye katlayın.
• Yağlanmış fırın tepsisine aralıksız D şeklinde katlanmış dilber dudaklarını dizin.
• Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
• Ilık şerbeti fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek dökün, soğumaya bırakın.
• Tatlı şerbetini çekince üzerlerine yine fındık serpip, servise sunun.


435
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.