Dilber Dudağı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Dilber Dudağı
Malzemeler
10 avuç un 10 yemek kaşığı erimiş tereyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz ½ su bardağı ılık su Nişasta, un (açmak için) Şurubu için; 5 su bardağı şeker 5 su bardağı un 2-3 damla limon suyu şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

Tarif
• Derin bir karıştırma kabının içinde tüm malzeme iyice yoğrularak, 1 saat kadar dinlendirilir.
• 10 adet beze yapılır.
• Her bir beze un ve nişasta karışımı ile ince açılarak, arasına dövülmüş ceviz serpilerek 5 yufka üst üste konulur.
• Bardak ağzı ile kesilerek ikiye katlanır, tepsiye dizilir.
• Diğer 5 yufka da aynı işlemden geçirilir.
• Tepsideki hamurların üstüne kızgın zeytinyağı dökülerek kızgın fırında kızartılır.
• Soğuyunca üzerine ılık şerbet dökülür.


398
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.