Çilekli Tart

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Çilekli Tart
Malzemeler
Hamuru için: 250 gr. un (yaklaşık 1,5 su bardağı) 125 gr. pudra şekeri (3/4 su bardağı) 125 gr.tereyağ yarım çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı vanilya 1 adet yumurta 4 çorba kaşığı süt 2-3 yemek kaşığı kakao Kreması için: 1 çay bardağı süt yarım çay bardağı pudra şekeri 1 yemek kaşığı mısır nişastası yarım limon suyu Üzeri için: yarım kilo taze çilek İsteğe göre tart jölesi

Tarif
Yapılışı: Unu derin ve geniş bir kaba eleyin, üzerine pudra şekeri, vanilyayıda beraber eleyin daha sonra tuz küp küp doğranmış tereyağını, süt, kakao ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı pışetine alın ve dolapta yaklaşık 30 dk. dinlendirin. Kelepçeli tart kalıbını yağlayın (kalıbınız yoksa borcam yada yuvarla küçük bir fırın tepsiside olur). Hamuru kalıba yayarak, üzerinde çatal yardımıyla delikler açın (fazla kabarmaması için). 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. kadar pişirin. Ve soğumaya bırakın. Krema için süt, şeker, nişasta ve limon suyunu koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve 10-15 dk. soğutun. Tart tabanının üzerine soğuyan kremayı güzelce döşeyin ve servis tabağına alın. Çileklerin yapraklarını ayıklayın iyice yıkayın ve süzün. Daha sonra çilekleri ortalarından 2 ye bölün ve ortadan başlayarak kremanın üzerine dizin. Soğuk olara servis yapın. Küçük bir mutfak sırrı : Fırına vermeden önce tart hamurunun üzerine yağlı kağıt serip üzerine nohut korak fırınlarsanız tart tabanı daha ince olacaktır.

578
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.