Cevizli Baklava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Cevizli Baklava
Malzemeler
1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı Nişasta Hamuru için: 1 adet yumurta 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı sıvıyağ 7,5 su bardağı un 1 tutam tuz Şerbeti için: 6 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarif
• Bir kaba un, yumurta, süt, sıvıyağ ve bir tutam tuz koyup yumuşak bir hamur tutun.
• Hamurdan eşit büyüklükte 20 adet beze yapın.
• Bezeleri, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
• Yufkaların arasına erimiş tereyağı sürün.
• 5 tanesini üst üste koyup ince bir yufka elde edin ve yağlanmış fırın kabına serin.
• Üstüne 2 yemek kaşığı yağ gezdirin.
• Kalan 5 tanesine de aynı işlemi yapıp, tepsiye yerleştirin.
• Üstüne dövülmüş ceviz serpin.
• Diğer bezeleri de baklava yufkası olarak açıp, aralarını yağlayarak fırın tepsisine serin.
• Yıldız biçiminde dilimleyin, en üste kalan erimiş yağı dökün.
• 150 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
• Baklava soğuyunca şerbetini hazırlayın.
• Şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın.
• Limon suyunu ekleyip, ocaktan alın.
• Şerbetli tatlıların ilkesi hamurun ya da şerbetin birinin sıcak diğerinin soğuk olmasıdır.
• Bu nedenle baklava soğuyunca üzerine sıcak şerbeti gezdirin.


525
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.