Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye
Malzemeler
Yarım kg. kuru fasulye,
2 soğan,
3 domates,
6 yeşil biber,
1 çorba kaşığı domates salçası,
100 gr. pastırma,
2 çorba kaşığı margarin,
tuz,
sıvıyağ ve su


Tarif
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinde ıslatıyoruz ve ertesi gün haşlıyoruz. Döküm tencereye sıvıyağı döküp yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz. Ardından margarin ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Pastırmayı doğruyoruz ve soğan kavrulduktan sonra tencereye koyuyoruz. Biberleri doğrayıp tencereye alıyoruz. Salçasını da koyup karıştırıyoruz. Diğer tencerede haşlanan kuru fasulyeyi süzerek tenceremize ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu koyuyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Ocakta bir taşım kaynadıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.

2167
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.