Gilikli taze fasulye

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Gilikli taze fasulye
Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye, yarım kilo barbunya (2 su bardağı dolusu), 1 adet büyük soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet domates, 2 su bardağı sıcak su, 1çay bardağı Bizimyağ Ayçiçek Yağı , tuz, karabiber ve kırmızıbiber

Tarif
Soğan ince kıyılır ve Bizimyağ Ayçiçek Yağı 'nda çevrilir. Domates doğranır ve pembeleşen soğana eklenip biraz karıştırılıp hafif renk verdirilir. Salça, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. Ayıklanmış taze fasulye ve barbunya da eklenip karıştırılır ve 5 dakika susuz kavrulur. Suyu eklenip düdüklünün kapağı kapatılır ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirilir.
NOT: Bu tip yemekleri düdüklüde yapmak hem zamandan tasarruf hem de vitamin kaybını önlemede büyük yarar sağlıyor. Normal tencerede pişirecek olursanız barbunyalar pişene kadar orta ateşte tutmanız yeterli olacaktır.


1348
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.