Bulgurlu Semizotu

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bulgurlu Semizotu
Malzemeler
• 1 yemek kaşığı Tamek Domates Salçası
• 1 bağ semizotu
• 1 orta boy kuru soğan
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)


Tarif
• Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
• Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin.
• Soğanlar pembeleşince Tamek Domates Salçasını ekleyip karıştırın.
• Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin.
• Semizotlarını da ilave edin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
• Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin.
• Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir.
• Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz.
• Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.


1885
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.