Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Ispanaklı sarmal börek lezzeti!

Ispanaklı sarmal börek lezzeti!

Çıtır çıtır ıspanaklı sarmal börek, sizin ve misafirleriniz için leziz bir alternatif… Denemek için vakit kaybetmeyin!

Güncellenme tarihi: 29.01.2013


Malzemeler:


500 gr milföy hamuru (dikdörtgen), 700 gr ıspanak, 100 gr ricotto peyniri, 1 yemek kaşığı parmesan peyniri, 1 buçuk yemek kaşığı galete unu, 1 yumurta, tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Üzeri için:

• 1 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı süt
• Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:


Ispanakları yıkayın ve kaynayan suya atıp 5-6 dakika pişirin. Sudan çıkartıp iyice suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Ricotta. parmesan peyniri, tuz. pul biber, karabiber, yumurta ve galeta ununu ekleyip iyice karıştırın. Dikdörtgen milföy hamurlarını uzunlamasına ortadan ikiye kesip iç harcı paylaştırın. Uzun şeritler halinde sarın. Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlı kâğıt serili tepsiye sarmal şekilde yerleştirin. Yumurta sarısı ve sütü çırparak böreğin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirin ve 200 derece fırında 25-30 dakika kızarın-caya kadar pişirin. Servis yapın.

5280
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.