Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Sofranın da bir adabı var!

Sofranın da bir adabı var!

Herşeyin olduğu gibi sofranın da bir adabı var öyle değil mi? Oturmasını, kalkmasını bilmek, nerede, nasıl davranılacağını öğrenmeniz gerek.

Peçetenin tamamı açılmaz, kalça hizasında dizlere konulur. Peçetenin boyuna asılması ya da tabağın altından sarkıtılması doğru değildir. Ekmekler elle yenirken, sandviçler çatal ve bıçakla yenir.

Ekmek koparmak istediğinizde çatal ve bıçağı tabağın ön kenar ortasında birleşik (A) harfi şeklinde konur. Ya da çatal solda bıçak sağda olarak yan yana tabağın ortasına sapları sağa hafifi meyilli olarak konur.

Kaşık ve bıçak daima sağ elle tutulur. Sadece makarna yenirken kaşık sol ele geçer. Bıçaksız yenecek bir yemekte çatal sağ elle tutulur.

Spagetti cinsi makarnalar çatalla ya da kaşığın içinde çatala sarılarak yenir. Pilav çatalla yenir. Çay, kahve, kakao vs. İçildiğinde kaşık fincanda değil, tabakta bırakılmalıdır.

Yemeğin bittiğini belirtmek için, çatalın uçları tabağa dönük olarak solda, bıçak da sağda tabağın ortasına konur. Ya da yine çatal solda bıçak sağda olarak yan yana tabağın ortasına sapları sağa hafif meyilli olarak konur.

Sofrada beğendiğiniz bir yemekten arttığına eminseniz ikinci kez isteyebilirsiniz, ancak emin değilseniz istemeyin yoksa evin hanımı zor durumda kalacaktır. Eskiden olduğu gibi yemeğin bir kısmının tabakta bırakılması artık gereksizdir.
1016
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.