Soslu Kızartma

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Soslu Kızartma
Malzemeler
3 adet patlıcan 4 adet kabak 12 adet sivri biber 4 adet domates 3-4 adet diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 fincan zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke tuz

Tarif
Patlıcanlar alacalı soyulur. 1 cm kalınlığında çapraz kesilir. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir. Kabakların kabukları kazınır. 0,5 cm kalınlığında çapraz kesilir. Biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkartılır. Patlıcanlar sudan çıkartılır. Yıkanıp, tamamen kurulanır. Tüm sebzeler bol kızgın yağda pembeleşene kadar çevrilerek kızartılır. Yağdan çıkarılan sebzelerin fazla yağını süzmek için kağıt üzerine alınır. Domateslerin kabukları soyulup küp küp kesilir. Küçük bir tencereye alınır. Ezilmiş sarımsaklar, toz şeker, tuz, zeytinyağı ve sirke ilave edilir. 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra kızarmış sebzelerle beraber servis yapılır.

Not
Ankara'dan Nimet Hn. bizlerle bu leziz tarifini paylaşmak istemiş... Ellerinize Sağlık...

1255
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.