Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Sizden Gelen Tarifler

Sizden Gelen Tarifler

Sizden gelen tarifleri her hafta sitemizde yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta Nursen Doğan, Aysen Çevik, Derya Sessahib, Neslihan Okurlar ve Dilek Birvar'ın yolladıkları tarifleri bu sayfalarda bulacaksınız.

Adana Dolması
Nursen Doğan'ın Tarifi

Malzemeler
250 gr. kuzu kıyma
Bir su bardağı pirinç
3 tane orta boy domates
Bir küçük soğan
Bir baş sarmısak
2 limon
Bir demet maydanoz
Yarım su bardağı haşlamış nohut
10 tane ortaboy Adana patlıcanı (veya uzun ortasından bölünmüş patlıcan)

Yapılışı
Patlıcanların başlarından, sapın bir santim aşağısından kesin ve içlerini oyun ve tuzlu suda bekletin.

Pirinci yıkayın soğan, maydanoz ve domatesleri küçük doğrayın, 1 yemek kaşığı biber salçasını biraz tuz ve karabiber, kabukları alınmış nohut ve kıymayı karıştırın. Patlıcanların suyunu süzün ve harçla üstten iki santim kalıncaya kadar doldurun. Patlıcanları bir tencereye ağızları yukarıda dizin. Bir bardak kadar su ve yeterince tuz ilave edip ateşe koyun. Ağzı kapalı olarak yarım saat pişirin. İki limon suyu, kıyılmış sarmısak, bir yemek kaşığı kuru naneyi dolmaların üzerine gezdirin. 10 dakika daha pişirin. Atesten alın. 15 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Afıyet Olsun
Öneriler: Kuru patlıcanla yapmak isterseniz, patlıcanları 10 dakika haşlayın bekletin ve tarif üzere kullanın. Limon suyu yerine iki yemek kaşığı nar pekmezi veya körük suyu kulanabilirsiniz. Bol soğanlı çoban salata, veya cacıkla servis yapın.
3626
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.