Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Şimdi sardalya zamanı!

Şimdi sardalya zamanı!

Balık mevsiminin açılması ile en favori balıklardan biri de sardalya. Farklı lezzeti ile sofranızdaki balık lezzetini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Şimdi sardalya zamanı!
Baharatlı sardalya ile balık ziyafetini yaşamak için tıklayınız!

Malzemeler:

1 kg sardalya,
yarım su bardağı zeytinyağı,
200 gram arpacık soğan,
1 çay kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı kabuklu kimyon,
yarım çay bardağı kabuklu kişniş tohumu,
5 adet tatlı paprika,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kıyılmış yaprak kişniş,
2 adet limon.

Yapılışı:

Bir kaba aldığınız zeytinyağını ısıttıktan sonra arpacık soğanları içerisine ilave edip soteleyin. Daha sonra tarçını, kabuklu kimyonu, kabuklu kişniş tohumunu, paprikaları, karabiberi, kıyılmış kişnişi ekleyip 5 dakika daha pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın. Sardalyaları 2 çorba kaşığı tuzla ovduktan sonra yıkayın. Seramik bir kaba eşit mesafelerde yerleştirin. Daha önce hazırladığınız baharat karışımını üzerine dökün. Yüksek ateşteki fırında birkaç dakika pişirin. Tabağa aldığınız sardalyalara kişniş ekip, limon dilimleriyle servis edin.

1371
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.