Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Şekerpare

Şekerpare

Gün geçtikçe daha çok sevilen bir lezzeti kendi ellerinizde yapmak istemez misiniz?

Şekerpare

Malzemeler

2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem

Şerbeti için

2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı

Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin. Şekerpare fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin. Diğer Tatlı Tarifleri ve Sütlü Tatlılar da bakabilirsiniz.


Sütlü irmik tatlısı tarifi için tıklayın!

3836
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.