Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Sarma çörek

Sarma çörek

5 çaylarınızın yanına misafirlerinize sunmak için sarma çöreğe ne dersiniz?

çörek

Malzemeler

1 yumurta (akı, sarısı ayrılır)
4 su bardağı un
1 paket yaş maya (40 gr.)
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
Tuz

İçi için

4 orta boy patates (haşlanmış)
2 orta boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, kuru nane

Hazrlanışı

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave edip mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 12 eşit parçaya bölerek beze yapalım. Bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yumuşamış Teremyağını yufkaların aralarına sürerek 12 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu buzdolabında 3 saat bekleterek dolaptan alıp 1 cm. genişliğinde parçalar halinde keselim. Oluşan dilimlerin iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim. Şeritleri parmağımıza dolayıp rulo yapalım ve Teremyağınla yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Çörekler pişer pişmez fırından çıkaralım.

 

Elmalı turta tarifi için tıklayın!

2359
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.