Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Şaraplı Tatlar

Şaraplı Tatlar

Anavatanı Anadolu olarak kabul edilen şarap, tüm dünyada elde edilen farklı üzümlerden, farklı tatlara bürünmüş ve daha sonra bu tat yemeklere kadar girmiştir. İşte size kırmızı ve beyaz şarapla yepılan leziz yemeklerden bazıları....

Sarmısaklı Piliç
6 kişilik

Malzemesi:
600 gr. tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış, 100 gr. sakız kabağı, 100 gr. havuç, 60 gr arpacık soğanı, 100 gr. taze mantar, 3-4 diş sarmısak, 120 gr. zeytinyağı, 1 kahve fincanı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı un.

Yapılışı:
Zeytinyağında tavuk etleri kızartılır, sarmısak ve arpacık soğanları eklenir. 1-2 dakika daha kavrulur. Daha sonra un eklenir ve yeterli miktar su ilave edilir. Beyaz şarap ve tuz konulduktan sonra bir defa kaynatılır ve ilk köpüğü alınır. Mantarlar eklenir. 25-30 dakika ağır ateşte pişirilir. Ayrı suda haşlanmış kabak ve havuçlar yemeklere eklenerek servis yapılır.

Paella Salatası
6 kişilik

Malzemesi:
250 gr. basmati pirinç, 100gr. temizlenmiş karides (kuşbaşı doğranmış), 100 grç kuşbaşı kesilmiş ton balığı, 100 gr. tavuk eti, göğüs kısmından kuşbaşı doğranmış, 75 gr. taze fasulye, küçük parçalara bölünmüş, 2 gr. safran, 4 diş sarmısak, 125 gr. zeytinyağı, 400 gr. tavuk suyu, 1 çay bardağı beyaz şarap.

Yapılışı:
Tavuk suyu bir tencere ile ateşe konur, kaynadıktan sonra basmati pirinç, beyaz şarap ve tuz eklenir. Bir kez kaynadıktan sonra ağır ateşe alınır. 15 dakika demlendirilerek pişirilir. Daha sonra bir tavada zeytinyağı ile kuşbaşı balık, karides ve tavuk etleri pembeleşinceye kadar kızartılır. Kıyılmış sarmısak ve kırmızıbiber eklenir, 1-2 dakika daha kavrulur. Soğumakta olan basmati ve haşlanmış fasulyeler pilava eklenip ılık veya soğuk servis yapılır.

Etli Türlü, Fındıklı Soğan ve Kırmızı Şarap Sosu
1 kişilik

Malzemeler:
140 gr. sığır eti filetosu, 40 gr. ıspanak, 30 gr. sakız kabağı, 30 gr. patlıcan, 30 gr. domates, 30 gr. dolmalık biber, 90 gr. soğan, 100 gr. fındık, 50 gr. un, 4 adet yumurta, 1 diş kesilmiş sarmısak, ½ yemek kaşığı domates salçası, ½ çay kaşığı kekik, tuz, beyaz biber, 100 ml. sıvı yağ, 20 gr. tereyağı, 100 kırmızı şarap, 50 ml. kahverengi sos.

Yapılışı:
Ispanak hariç tüm sebzeleri orta boy küp şeklinde kesin ve soteleyin. Sonra içine ince doğranmış sarmısak, domates salçası, taze kekik, tuz ve biberi ekleyin. Ayrı bir tavada soğanın 20 gr. kadarını doğrayın ve az miktarda sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanın içine tereyağının 100 gramını ve ıspanağı ilave edin. Fındıkları fırınd kızarana kadar pişirin ve sonra soğumaya bırakın. Fındıkları bir miktar ezin. Üç ayrı kap alın. Birincisi un, tuz ve biber karışımı için, ikincisi yumurta için ve üçüncüsü ezilmiş fındıklar için. Kalan soğanları yuvarlak yuvarlak kesin ve unlu tencerenin içine ekleyin. Sonra içine yumurta ve fındıkları da ilave edin. Hepsini bir kapta yeterli gelecek miktarda sıvı yağ ile pişirin. Sığır etini bir tavada az bir sıvı yağ ile iyice pişirin. Sos için kırmızı şarap ile kahverengi sosu (etin suyu ve iliğin kaynaması ile yapılan özel bir sos) ekleyin. İçindeki sıvı biraz ağırlaşınca kalan 10.gr. tereyağını da ekleyin. Tuz ve biber ileve edin.
702
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.