Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Salatalardaki anti-aging malzemeler

Salatalardaki anti-aging malzemeler

Salata deyip geçmeyin çünkü soframızda olmazsa olmaz dediğimiz salatalık ürünlerin yararları saymakla bitmiyor.

Kaynak: Formsante

Marul

Marul, kalsiyum, bakır ve çinko mineralle­ri açısından oldukça zengin. Aynı zamanda bolca A, C, E, K ve B2 vitaminleri yönünden zengin olan marul, adeta direnç deposu. Marul, hücresel bağışıklıkta, protein, yağ ve karbonhidrat metabolizmasının düzenlenmesinde ve kolesterolün düşürülmesinde etkili. Taze yaprakları baş ağrısının hafiflemesine yardımcı oluyor. Ayrıca yeni anneler için süt artırıcı etkisi var. Hafif müsil ve idrar artırıcı özelliğe de sahip.

Domates

Domates kansere karşı! Amerikalı bilim adamlarının araştırmaları, domatesin kan­sere karşı koruyucu etkisini ortaya çıkardı. Likopen, destek dokuyu oluşturan kolajenin yıkımını, dolayısıyla cildin yaşlanmasını hızlandıran serbest radikalleri bloke edi­yor. A vitamini ve potasyum yonünden zen­gin olan domatesin içindeki asitler (özel­likle koumarik asit) cildin sıkılaşmasını ay­rıca karaciğerde toksik madde oluşumunun önlenmesini sağlıyor.

Brokoli

Meme, prostat, bağırsak, akciğer ve idrar kesesi kanserlerine karşı güçlü bir koruyu­cu. Kemik ve diş yapısını kuvvetlendiren kalsiyumdan oldukça zengin. Kalp ve iske­let çalışmasını etkin kılan potasyum da brokolinin gücünü destekliyor, içindeki bitkisel hormonlar sayesinde hormon dengesini ayarlıyor, tümör oluşumunu ön­lüyor. Hücre zarlarına ve DNA'sına zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getiri­yor. Aynı zamanda kabızlığı da önlüyor.

Avokado

Kötü kolesterolü (LDL) düşürerek kalp hastalığı riskini azaltıyor. Hücre yenilenmesini sağlayan 14 mineral içeriyor. Kandaki alkalin dengesini koruyan potasyum ve sodyumu da avokadodan almak müm­kün. A, B1, B2, B3, C vitaminleriyle fosfor ile magnezyum açısından zengin. İçerdiği bol miktardaki E vitaminiyle yaşlanmayı geciktiriyor. Cildinizi yumuşatıyor, saçlarınızın parlamasını sağlıyor.

Portakal

Portakal, zengin bir C vitamini deposu olarak tanınıyor, içeriğinde bol miktarda bulunan C vitamini, organizmayı enfeksiyonlara karşı koruyor. Portakal, içerdiği ellajik asit yardımıyla karaciğeri koruyucu özelliği de mevcut. Bakterilere ve virüslere karşı en önemli silahlarından biri olan portakalı gün içerisinde ara öğünlerde, kahvaltınıza ek olarak ve salatalarınızda kullanmanızda yarar var.

Soya Filiz

İçerdiği isoflavonoidler sayesinde kanser, diyabet, böbrek hastalıkları ve osteoporoz riskini azaltıyor. Özellikle menopoz sonrası gelişen osteoporoza karşı etkili. Kadınlarda meme, erkeklerde prostat kanserine karşı verilen beslenme önerileri arasında yer alı­yor. Menopoz şikayetlerinin azaltılmasında etkili. Tuz dengesini sağlıyor, kan basıncını düzenliyor. Obezite hastalarının beslen­me programlarında yer veriliyor.
1071
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.