Mısır Unu Kuymağı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mısır Unu Kuymağı
Malzemeler
2 su bardağı su 1 çay bardağı mısır unu 1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş) 125 gr tereyağı

Tarif
• Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin.
• Peynirini katın.
• Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin.
• Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın.
• Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin.
• Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin.
• Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir.
• Sıcak sıcak servis yapın.
• Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz. Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz.
• Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin. Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın.


773
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.