Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Piti Aşı (Azeri)

Piti Aşı (Azeri)

Size Azeriler ‘in enfes mutfağından harika bir tat sunuyoruz. Denemeden geçmeyin!

Güncellenme tarihi: 21.03.2016

Malzemeler:

Yarım kilo kemikli koyun eti, 3 adet orta boy patates, 1 adet kuru soğan, 100 gr kuru erik, 1 tatlı kaşığı safran, 1 tablet Et Bulyon, karabiber ve tuz.



Yapılışı:


Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su eklenir. Tencere kısık ateşte Et Bulyon ile kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan ilave edilir. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz konulur.

Yemeğin hazır olmasına az kala baharat eklenir. Daha sonra ise safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu ilave edilerekyemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır. Afiyet olsun…

21679
YORUMLAR

Azeriler deyil. Azerbaycanlıların mutfağından yada Azerbaycan mutfağından :)

sabina yildirim 03.12.2014 23:03:09

Azeriler deyil. Azerbaycanlıların mutfağından yada Azerbaycan mutfağından :)

sabina yildirim 03.12.2014 23:03:02
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.