Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Pırasalı ve etli poğaça

Pırasalı ve etli poğaça

Sabah kahvaltılarınızı daha keyifli bir hale getirmek istiyorsanız bu tarifi denemeniz de fayda var!

Pırasalı ve etli Poğaça

Hamuru için

2 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için

3 pırasanın beyaz kısımları
200 gr kuşbaşı dana eti
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

Üzeri için

Çörek otu
Kırmızı pul biber

(6 Kişilik) Hazırlanışı:

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için pırasayı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Dana etini ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. içine hazırladığınız harçtan paylaştırıp üzerini kapatın. Kenarlarını iyice yapıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve kırmızı pul biber serperek 170 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.


Zeytinli kek tarifi!

2392
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.