Şehriyeli Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Şehriyeli Pilav
Malzemeler
1 kahve fincanı arpa şehriyesi
4 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı su
2 bardak pirinç
Tuz


Tarif
Pirinçleri ayıklayın ve bir tencereye koyun, pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak ama kaynar olmayan su ekleyin ve 20 dakika kadar bekletin daha sonra süzün. Bir cam tencerede sıvıyağı hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Diğer tarafta arpa şehriyesini margarinle pembeleşene kadar çevirin. Sonra alıp, bol suda 15 dakika haşlayın. Pilav suyu kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte bu tencereye koyun. 1-2 defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce yüksek sonra orta ısıda pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırın. Servise hazırdır...

771
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.