Sebzeli Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebzeli Pilav
Malzemeler
3 su bardağı pirinç 1 su bardağı mısır (konserve) 1 su bardağı bezelye (konserve) 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet kuru soğan Tuz, karabiber

Tarif
• Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.
• Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
• İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun.
• Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin.
• Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.


1019
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.