Sebzeli Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebzeli Pilav
Malzemeler
3 su bardağı pirinç,
1 su bardağı mısır (konserve),
1 su bardağı bezelye (konserve),
1 demet dereotu,
2 yemek kaşığı margarin,
1 adet kuru soğan,
Tuz, karabiber


Tarif
Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Tencerede margarini eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.

946
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.