Sebzeli Kuskus

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebzeli Kuskus
Malzemeler
500 gr kemikli kuzu parça et, 1 yemek kaşığı margarin, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 paket kuskus, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 3 adet domates, 2 adet yeşil sivri biber, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 tatlı kaşığı safran, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 2 diş sarımsak, 2 adet orta boy havuç, 1 adet orta boy kabak, 1 çay kaşığı kuru sarı üzüm, 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm

Tarif
• Önce orta boy bir tencerede erittiğiniz margarinle birlikte kuskusları 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
• Üzerine 3 bardak sıcak su, tuz ve karabiberi ilave edin.
• Kuskus suyunu çekince ocaktan alın.
• Öte yandan kemikli parça etleri bir tencereye koyun.
• Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
• Etleri ara sıra karıştırarak, rengi dönünceye kadar 10 dakika kavurun.
• Üzerine zencefil ve safranı ilave edip, karıştırın.
• Kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın.
• Salçayı, karabiberi, halka halka incecik doğranmış biberleri ve dövülmüş sarımsağı da ekleyin.
• Havuç ve kabakları soyup, parmak şeklinde doğrayın ve etli harcın üzerine aktarın.
• Sonra da tencereye 4 su bardağı ılık su koyup orta ateşte, etler yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin.
• En sonunda sarı kuru üzümlerle dolmalık üzümleri ekleyip, 5 dakika daha pişirip, ocaktan alın.
• Şimdi kuskusu geniş bir servis tabağına aktarıp, üzerine sebzeli eti yerleştirin.
• Sıcak olarak servise sunun.


812
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.