Safranlı Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Safranlı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı, 2 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı safran, 3 su bardağı su, tuz, karabiber

Tarif
• Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
• Suyunu süzüp, yıkayın.
• Süzgeçte bırakın.
• Tencerede yağı eritin.
• Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin.
• Yağda pembeleştirin.
• Pirinçleri ilave edin.
• 5 dakika kavurun.
• Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın.
• Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
• Ocaktan alın.
• 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.


1428
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.