Perde Pilavı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Perde Pilavı
Malzemeler
4 su bardağı pirinç, 1 adet bütün tavuk, 1,5 su bardağı badem, 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3 su bardağı tavuk suyu, Tuz, karabiber
Hamuru için; 3 su bardağı un, 4 yemek kaşığı tereyağı, 3 adet yumurta, 1 çay fincanı su, Tuz


Tarif
• Pirinci ayıklayıp, ılık ve tuzlu suda bekletin.
• Tavuğu yıkayın, tuz ve 8 bardak su eklemesiyle 30 dakika haşlayın.
• Süzüp, derisini soyun, kemiklerini sıyırıp bir kenarda bekletin.
• Bademlerin üzerini kapatacak kadar su koyarak 10 dakika haşlayın.
• Ocaktan aldıktan sonra bol suda yıkayın.
• Kabuklarını soyun, pilavın dışını süslemek için yarısını ayırın.
• Şimdi hamuru hazırlayın.
• Unun ortasını havuz gibi açın, 2 kaşık yumuşamış tereyağını, tuzu katın.
• Yumurtaları içine kırın, yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun.
• Yoğrulmuş hamuru 20 dakika dinlendirin.
• Eğer perde pilavı için özel tencereniz varsa onu, yoksa altı yuvarlak dönen bakır bir tencerenin içini tereyağıyla sıvayın.
• Tencereyi 15 dakika kadar buzdolabında tutup, yağın donmasını bekleyin.
• Tencereyi dolaptan çıkarınca haşlanmış bademleri şık bir desen oluşturacak biçimde aralıklı olarak içine yapıştırın.
• Hamuru kalınca ve yuvarlak bir biçimde açın.
• Büyüklüğü tencereden dışarıya 10’ar santimetre taşacak kadar olsun.
• Yufkayı dikkatlice tencereye yerleştirin.
• Suda beklemekte olan pirinci süzün, hafifçe yıkayıp tekrar süzün.
• Doğradığınız kuru soğanı tereyağı ve bademle birlikte ayrı bir kapta pembeleştirin.
• Pirinçleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun.
• Tavuk etlerini içine karıştırın.
• Üzerine tavuk suyunu koyun.
• Kısık ateşte pişirin.
• Suyunu çeker çekmez ateşten alın.
• Demlenmesini beklerseniz pilav bir kez de fırında pişeceğinden hamur olur.
• 15 dakika kadar pilavı ılınması için bekletin.
• Daha sonra hamur yaydığınız tencereye yerleştirin.
• Kenardan sarkan hamurları içeriye doğru katlayarak, üzerini tamamen kapatın.
• Kalan 1 kaşık tereyağını eritip, üzerine dökün ve fırında 45 dakika kadar pişirin.
• Ters çevirerek ve dilimleyerek servis yapın.
• Ancak pilavın şıklığının görünmesi için masaya bütün olarak getirin.


862
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.