Patlıcanlı Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Patlıcanlı Pilav
Malzemeler
2 adet patlıcan, 3 su bardağı pirinç, 6 su bardağı su, 2 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı margarin, 2 yemek kaşığı margarin, karabiber, tuz.

Arzu edilirse 1 çay kaşığı safran ve 2 adet dövülmüş damla sakızı


Tarif
• Önce 1-2 baş soğan ince doğranıp, margarin ile iyice kavrulur.
• Taze tohumsuz patlıcanın kabukları soyulur.
• Patlıcanlar küp küp (küçük Hindistan cevizi büyüklüğünde) doğranır, suda haşlanır.
• Kızaran patlıcanlar çevrilir.
• Pirincin ölçüsüne göre su ve tuz katılıp, kaynatılır, pirinci konur.
• 2 yemek kaşığı margarin eklenir.
• Biber, arzu edilirse sakız ve biraz da safran konur.
• Kısık ateşte demlenmeye başlayan pilav, üzeri göz göz olunca pişmiş demektir.


2451
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.