Patlıcanlı Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Patlıcanlı Pilav
Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
3 adet Kemer patlıcanı
3 kaşık sıvıyağ
1 demet dereotu
Kızartma için sıvı yağ
2 su bardağı et suyu
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz


Tarif
Kemer patlıcanlarını şerit şerit olacak şekilde soyun. Önce 1,5 cm kalınlığında doğrayıp, daha sonra bunları dörde bölün. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suya koyun. Yarım saat kadar beklettikten sonra bol suda tuzu gidene kadar yıkayın. Kızartırken yağın sıçramaması için, bir havlu ile ezmeden iyice kurulayın.

Patlıcanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar bol sıvı yağda kızartın. Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarıp, soğumaya bırakın. Daha önceden ıslattığınız ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzerek iyice yıkayın. 3 kaşık yağda soğanı kavurun ve daha sonra buna pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinçler tane tane olunca, iki bardak kaynar su katın. Pilavın yüzeyi gözenekler haline gelince ateşi iyice kısın. 5 dakika böyle pişirdikten sonra ateşi tamamen söndürüp, kapağı kapalı olarak demlendirin. Demlendiktan sonra pilavı iyice karıştırarak servis tabağına alın ve üzerine patlıcanları yayıp, dereotlarını serpin.


883
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.