Mercimekli Bulgur Pilavı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler
• 2 bardak mercimek (yeşil)
• 2 bardak pilavlık bulgur
• 2 adet kuru soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• Karabiber
• Tuz


Tarif
• Yeşil mercimeği 1 saat ılık suda bekletin, 15 dakika haşlayıp süzün.
• 1 kaşık margarini tencerede eritin, bulgurla birlikte 3-4 dakika kavurup haşlanmış mercimekleri ilave edin.
• 3 bardak sıcak su koyup pilav suyunu çekene kadar pişirin.
• Ayrı bir tavada, kalan 1 kaşık yağı eritin.
• Zar şeklinde doğranmış soğanları koyulaşıncaya kadar kavurun.
• Tuz, karabiber ilave edin.
• Soğanı sıcak sıcak bulgur pilavının üstüne döküp karıştırın.


Not
Püf noktası: Arzu ederseniz pilav piştikten sonra 1 demet maydanoz, 1 demet dereotu, 1 demet yeşil soğanı üzerine doğrayıp servis yapabilirsiniz.

824
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.