Bademli Pilav

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bademli Pilav
Malzemeler
1 tavuğun göğüs kısmı, 2 su bardağı pirinç, 2 avuç çiğ badem içi, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 100 gr margarin, 1 tatlı kaşığı çam fıstığı, karabiber, tuz.

Tarif
Tavuk göğsünü ufak bir tencerede biraz su ile pişirin. Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kaşık margarini çam fıstıklarla beraber kavurun. Tencerede ayrıca margarin eritin ve ayıklayıp yıkadığınız pirinci bu yağa ilave edip 5 dakika kavurun. Kavurduğunuz pirince kuş üzümü, çam fıstığı, tuz ve bademleri katıp bir kez karıştırdıktan sonra sıcak tavuk suyunu ilave edin. Önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Pilav piştikten sonra lapa olmaması için bir süre demlenmeye bırakın.

1391
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.