Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Pastırmalı tavuk

Pastırmalı tavuk

Pastırma sevenleri sevindirecek bir tarifi sizler için derledik.

tavuk

Malzemeler

1 adet tavuk göğsü
4 dilim kalın ve çemenli pastırma
1/2 parça dil peyniri
1,5 çorba kaşığı soya sosu
1,5 çorba kaşığı bal
1 tutam taze nane
Büyük boy kürdan

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü incecik dövün.Tabanı düz, çukur bir kapta bal ve soya sosunu iyice karıştırın.Dövülmüş tavuğu bu sosa iyice bulayın.Tavuğu bir tabağa serin, üzerine pastırmalardan bir kat yerleştirin, pastırmanın üzerine dil peyniri ve naneyi, sonra tekrar pastırmayı koyun.Daha sonra büyük bir parça tavuk göğsünüz varsa malzemeleri zarf kapatır gibi kapatın ve büyük kürdanla tutturun. Benim gibi tavuk göğüsleriniz küçükse rulo yapın ve bir kaç tane küçük kürdanla tutturun.Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun ve tavuk sarmanızın iki tarafını yüksek ateşte ikişer dakika pişirin ki böylece tavuk içindeki suyu salmasın, ama dikkat edin yanmasın. Sonra tavanın kapağını kapatıp ateşin altını iyice kısarak 5 dakika bir tarafını, 5 dakika diğer tarafını iyice pişirin.

 

Baharatlı karnabahar yemeği tarifi için tıklayın!

2320
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.