Yılbaşı Pastası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Yılbaşı Pastası
Malzemeler
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 8 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş) 6 su bardağı un 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık süt Keki ıslatmak için; 1 su bardağı portakal suyu 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi Muhallebi için: 4 su bardağı süt 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı mısır unu (veya normal un) 1 paket vanilya 1 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı soğuk süt

Tarif
• Önce muhallebi için; 4 su bardağı sütün içine mısır unu (ye da normal unu) ve nişastayı ekleyip karıştırın.
• Daha sonra şeker, yumurta ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpın.
• Karıştırarak muhallebi kıvamında, kaynamaya başlayıncaya kadar pişirip, ocaktan alın.
• Öte yandan krem şantiyi bir bardak süt ile iyice katılaşıncaya dek çırpın.
• Sonra da dolapta 20 dakika bekletin ve çıkarıp, soğumuş muhallebiyle karıştırın.
• Tekrar mikserde çırpıp, buzdolabında bekletin.
• Şimdi de keki yapmak için; derin bir kapta yumurtaları toz şekerle 4-5 dakika çırpın.
• Sıvıyağ ve ılık sütü katıp, vanilya, un ve kabartma tozunu karıştırın.
• Yağlanmış büyük bir tepsiye kek harcını dökün.
• Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirip, çıkarın.
• Sonra soğuyan keki ikiye bölün.
• Buzdolabındaki kremanın bir parçasını iki kekin arasına sürüp 3 yemek kaşığı hindistan cevizi serpin.
• Sıkılmış portakal suyuyla kekleri ıslatın.
• Kekin her tarafına kalan kremayı sürün.
• Üstünü süsleyip servise hazırlayın.


745
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.