Antepfıstıklı Pasta

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Antepfıstıklı Pasta
Malzemeler
Kek için; 3 adet yumurta 2 çay fincanı toz şeker 3 çay fincanı un 1 çay kaşığı vanilya İç kreması İçin; 1 paket toz krem şanti 1 su bardağı süt 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş) 1 çay bardağı Antep fıstığı 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı meyve şekerlemesi

Tarif
• İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın.
• Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin.
• Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin.
• Krem şantiyi ve sütü çırpın.
• Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun.
• Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin.
• Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin.
• Ilınıncaya dek mikserle çırpın.
• Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin.
• Üzerine bu sosu dökerek servis yapın.


Sos Malzemesi
Kakaolu Sos İçin; 1,5 su bardağı su 6 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı neskafe

Not
Yemekçinin notu: Mayayı ılık süte karıştırdığınız zaman sıcak yerde bekletin ki çabuk mayalansın.

360
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.