Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Özel bir bayram sofrası hazırlamak için...

Özel bir bayram sofrası hazırlamak için...

Ekin Çarmıklı ve annesi Zeynep Çarmıklı'dan bayrama özel harika bir sofra...

Güncellenme tarihi: 29.04.2014
Özel bir bayram sofrası hazırlamak için...
Kuruçeşme'deki butik çiçekçi La Maison des Fleurs'de harikalar yaratan Ekin Çarmıklı ve annesi Zeynep Çarmıklı, bayram için mutfağa girdiler; harika bir bayram sofrası hazırladılar. Bayram mönüsünde incik yahni, patlıcan beğendi, fırında patates ve domates sosu ile kabaklı tavuk mus yer alıyor.
"İnciği gümüş sahanlarda mı servis yapsak?" diye soruyor Zeynep Çarmıklı kızı Ekin'e. O sabah, üç katlı evin ikinci katındaki küçük mutfaktan mis gibi yemek kokuları geliyor. Ekin Çarmıklı erkenden kalkmış hazırlayacakları bayram sofrası için seçtiği ana yemek, inciği ağır ağır pişmesi için fırına koyuyor. Sonra uçarak Bebek'ten Kuruçeşme'de dört ay önce açtığı butik çiçekçi La Maison des Fleurs'e gidiyor.

Sonbahar konseptli bir masa

"Sonbahar konseptli bir masa hazırlamak istediğimiz için turuncu, sarı ve kırmızı tonlarında çiçekler seçtim. Masanın ortası için bir bal kabağının içine yerleştirdim çiçekleri. Sonra iki yanına koymak için de bakır kapların her ne kadar annem bakır sevmese de içine konmuş aranjmanlar yaptım" diyor işini çok zevkle yaptığı belli olan Çarmıklı. O çiçeklerle uğraşırken mutfağı uzun süredir yemek yapmaya ara veren annesine emanet etmiş durumda.
6092
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.