Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Oryantal Kabak

Oryantal Kabak

Türk mutfağının vazgeçilmez sebzesi kabak ile farklı farklı tadlar yaratmak mümkün. İşte bu tadlardan biri olan Oryantal Kabak zeytinyağlı kabağın "oryantal" şekli. İçinde bulunduğumuz şu sıcak yaz günleri için de hafif, ideal olan bu tarifi denemenizi öneririz.

Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
1 porsiyon 420 kalori
4 kişilik

Malzemeler
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
4 tavuk göğsü
2 kabak
3 çorba kaşığı şam fıstığı
1 çorba kaşığı margarin
Karabiber

Hazırlanışı
1. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.1 çorba kaşığı sıvıyağı ,tuz ve kekiği karıştırın.Karışımı tavuk göğsünün üzerine sürün.

2. Kabağı ayıklayıp temizledikten sonra uzunlamasına ince dilimler halinde doğrayın. Şam fıtığını yağsız bir tavada hafifçe kavurun. 3. Kalan sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eti tavada 1 dakika kadar pişirin. Bir fırın tepsisini yağlayın ve eti içine yerleştirin. Fırına verip 10 dakika kadar pişirin. Soğumayacak şekilde bekletin.
1234
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.