Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Mutfağınız için önemli ipuçları

Mutfağınız için önemli ipuçları

Yemeklerinizin daha lezzetli olmasını ya da her kadının karşılaştığı sorunları kısa yollarala gidermek istemez misiniz? O zaman püf noktalarını gözden kaçırmayın...

Kalamarın lezzetini arttırmak için

Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın. Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.

Donmuş çikolata ve tereyağı

Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.

Yemeğin lezzeti için

Soğanı doğrayıp yağda kavururken çay kaşığı toz şeker ilave edin. Yemek piştikten sonra lezzetini siz de fark edeceksiniz.

Limon lekesine amonyaklı su

Mutfak tezgâhınız mermer ise; kola, sirke, kesilmiş limon, portakal ya da soğan gibi asit içeren her şeyi tezgâhtan uzak tutmalısınız. İnatçı lekeler varsa amonyaklı suyla silip durulayın.

Çiçek bakımı için zeytinyağı

Evde yetiştirdiğiniz deve tabanı büyümüyor mu? 20 günlük besleyici ve etkili bir formül uygulayın. Zeytinyağına batırılmış pamukla bitkinin yaprak ve tohumlarını her gün aynı saatte silin. Sonuç olarak deve tabanı güçlenecek ve daha çabuk büyüyecektir.

Ses kısıklığı

Soğuk ve kirli hava, boğaz ağrıları ve ses kısıklığı gibi sorunlara yol açıyor. Sesiniz kısıldıysa hemen ilaçlara başvurmayın. Kahvaltıda 1 bardak taze havuç suyu için. Bunu alışkanlık haline getirip birkaç gün tekrarlayın. Sesiniz kısa sürede düzelecektir.

Hemoroid

Ağrılı hemoroid sorununa çayla çözüm bulabilirsiniz. Çayı demleyip küçük bir kaseye dökün ve soğumaya bırakın. Bir tülbenti çayda ıslatıp sıkın ve ağrılı bölgeye yerleştirip 3 dakika bekletin. Çay ayrıca yanma ve kaşıntıya karşı da oldukça etkili bir ilaç.

Evde yoğurt yaparken

Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.

Kaynak: Lezzet Dergisi

875
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.