Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Mısırlı pilav

Mısırlı pilav

Bulyon ile harika bir pilav hazırlamaya ne dersiniz?

Güncellenme tarihi: 01.03.2013



Malzemeler:


Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı margarin, 2 su bardağı pirinç, tuz,
1 tablet Tavuk Bulyon, 1 tutam toz şeker, sıcak su , 1 su bardağı haşlanmış mısır.


Yapılışı:


Tencereye sıvı yağı ve sana klasiği atın ve kızdırın. Pirinçleri tencereye alarak kavurun. Bir tutam tuz ve Tavuk Bulyon ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir süre sonra şekeri ekleyin. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve biraz daha karıştırın. Son olarak pilavımızın üzerine haşlanmış mısırı döşeyin. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika demlendirin. Pilavımız servise hazır.

3313
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.