Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Mis Kokulu Ekmekler

Mis Kokulu Ekmekler

Fırından yeni çıkmış mis kokulu ekmeklerle kahvaltılarınızı, beş çayı keyfinizi ve sofralarınızı renklendirin. Ağıza alınınca dağılan ve mis kokusu ile damakları tatlandıran bu ekmeklerin yemesi kadar hazırlaması da oldukça keyifli. Haydi kolay gelsin...

Yeşil Zeytinli Ekmek
1 ekmek için

Malzemesi
2.5 su bardağı kepekli un
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
15-20 yeşil zeytin
2 tatlı kaşığı sıvıyağ

Mayayı 1 bardak ılık suda eritip kabarıncaya kadar bekletin. Margarini tavada eritip ılıtın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Kepekli unu yoğurma kabına döküp ortasını havuz gibi açın. Eritilmiş maya, süt, ılık margarin, tuz ve zeytinleri ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Top gibi yuvarlayıp üzerine sıvıyağ sürün ve nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Bu süre bitiminde hamuru tekrar yoğurup yuvarlayın. Fırın kalıbını yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamuru kalıba alıp üzerini nemli bezle örtün ve 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye atarlı fırında 45 dakika pişirin.

Püf Noktası:
Mayalı hamurun iyi kabarması için mutlaka ılık ortamda bekletin. Örneğin; kalorifer veya soba yanında yada hafif ısıtılmış fırında olabilir. Ayrıca kullandığınız mayanın taze olmasına dikkat edin.

Patatesli Ekmek
1 ekmek için

Malzemesi
3 patates
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay bardağı süt
Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
2.5 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı su
2 tatlı kaşığı kekik

Patatesleri yıkayıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin. Mayayı ılık suda eritip kabarıncaya kadar bekletin. Margarini eritip soğutun. Un ve mısır ununu hamur yoğurma kabında karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya, süt, margarin ve 1 tatlı kaşığı kekik, tuz ve rendelenmiş patatesi ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Top gibi yuvarlayıp üzerine 2 kaşık sıvıyağ sürün ve nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Bu süre bitiminde hamuru tekrar yoğurup yuvarlayın. Fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru kalıba alın. Kalan sıvıyağ ile 1 çay kaşığı suyu karıştırıp hamurun üzerine sürün. Kalan kekiği serpin ve nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.
2419
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.