Bakla Fava

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Bakla Fava
Malzemeler
Malzemeler 4 su bardağı kuru bakla ¾ bardak zeytinyağı (1 bardaktan az) 2 adet kuru soğan 2 adet havuç (büyük ise 1 tane) 1 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 2 diş sarımsak 1 limon yarım demet dere otu 8-10 zeytin

Tarif
Yapılışı: Bakla ayıklanıp yıkanır. İri doğranmış soğan, havuç ve yıkanıp süzülmüş bakla, şeker, tuz tencereye alınır. 8 bardağı su eklenerek bakla yumuşayana kadar pişirilir. İyice yumuşamış olan baklalar blendırdan geçirilir , ıslatılmış bir borcama alınır ve servis saatine kadar buzdolabında dinlendirirlir. Şervis yapılacağı zaman fava dilimlenir ve servis tabağıda alınır. Dereotu ve zeytin ile süslenir. Zeytin yağı ve limon gezdirilerek servis yapılır.

1034
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.