Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Masa düzeni hakkında ne biliyorsunuz?

Masa düzeni hakkında ne biliyorsunuz?

Bir kral sofrası ile aile sofrası arasındaki fark yemek takımlarının lüks oluşudur. Ancak yemek kuralları aynıdır.

Sofraya üç takımdan fazla çatal-bıçak takımı koymayın. Ancak bardaklar dört adet olabilir. Masa düzeninde bardaklar her zaman sağda dururlar.

Misafir olan sofrada her yemek kendi takımıyla yenmelidir ve her yemekte çatal, bıçak ve tabak değişmelidir. Çiçekler, şamdan vb. misafirlerin birbirlerini görmelerini engelleyecek şekilde konmamalıdır. Tuzluk,ve biberlik, tatlı çatal ve bıçağının arkasında, masanın ortasına yakın konmalıdır.

Soğuk yemek soğuk tabakta, sıcak yemek ısıtılmış tabakta verilmelidir. Hardal, ketçap, mayonez önceden sofraya konmaz. Eğer bunları kullanacak yemek varsa o yemekle beraber sofraya getirilir. Özellikle elle yenile yemeklerden sonra hafif sabunlu ve kokulu el bezi verilmelidir.

Çatalları kullanış sıraısna göre, sivri tarafı havaya kalkık olarak ve tabağın soluna, kaşıklar oyuk kısmı havaya bakar şekilde ve tabağın sağında, bıçağın sağına yerleştirilir. Tatlı kaşığı kullanılacaksa tatlı çatalı kaldırılır.

Bıçakların sivri tarafı tabağa dönük olarak, tabağın sağına yerleştirilir. Sadece tatlı bıçağı tabağın önüne, sapı sağda kalacak şekilde ve ekmek bıçağı da ekmek tabağının üzerinde sağ kenarda kullanılır. Peçeteler sofraya mümkün olduğu kadar sade bir biçimde yerleştirilir. Şekilli katlamalar doğru değildir.
1164
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.