Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Maklube tarifi

Maklube tarifi

Damakları şenlendirecek, lezzetli mi lezzetli maklube tarifi için malzemeleri hazırlamaya başlayın.

Güncellenme tarihi: 31.12.2012



Malzemeler:


1 kg kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet havuç
2 çorba kaşığı tereyağ
2 adet salatalık
250 gr yoğurt

Yapılışı:

Et bir tencerede güzelce kavrulur. Büyük bir tencerenin dibinesoğan ve havuç döşenir. Üzerine et onun üzerine de pirinçdöşenir, tekrar soğan ve havuç tekrar et tekrar pirinç döşenerek tencere doldurulur az bir su ilave edilerek karıştırmadan pişirilir. Pirinçler pişince tencere büyük bir sofra tepsisine ters kapatılarak boşaltılır. Tepsinin kenarları salata ve yoğurtla süslenir.

11699
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.