Tavuklu Mantı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tavuklu Mantı
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü, 2 su bardağı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz-karabiber

Mantı hamuru için;
4 su bardağı un, 2 adet yumurta, 2 çay kaşığı tuz


Tarif
• İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün.
• İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın.
• 10 dakika kaynatın.
• Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın.
• 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın.
• Oklavayla yufka büyüklüğünde açın.
• 2’şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın.
• Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın.
• Süzüp, soğuk sudan geçirin.
• Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın.
• Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın.


1536
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.