Soslu Niyoketti

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Soslu Niyoketti
Malzemeler
Hamuru için: 3 adet orta boy patates 1 adet yumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı patates nişastası 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif
• Patatesi haşlayıp rendeleyin.
• Yumurta, tuz ve un koyup yumuşak bir hamur tutun.
• Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin.
• Kaynayan tuzlu suya makarnayı ekleyip, 8-10 dakika haşlayıp süzün.
• Mantarları, suyunu bırakıp çekene kadar tavada kavurun.
• 1 yemek kaşığı un ve krema ilave edin.
• Haşlanmış makarnayı sosa ekleyip karıştırın.
• Parmesan peyniriyle süsledikten sonra servis yapın.


Sos Malzemesi
1 su bardağı doğranmış mantar 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı parmesan peyniri 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır) 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

409
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.