Sebzeli Lazanya

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Sebzeli Lazanya
Malzemeler
1 paket lazanya 250 gr kıyma 3 adet kuru soğan 2 adet havuç 3 adet domates 2 su bardağı kültür mantarı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Tarif
• Önce lazanyanın iç harcını hazırlayın.
• Kuru soğanları incecik kıyın, tereyağı erittiğiniz tavada hafifçe sarartın ve kıymayı ekleyin.
• Kıymanın yumuşak olması için 1 yemek kaşığı su katın.
• Karıştırarak pişirmeye başlayın.
• 5 dakika sonra yıkayıp, ayıkladığınız ve rendelenmiş havuç, domates ve dikey doğranmış mantarları ekleyin.
• 10 dakika kadar kavurup, tuzunu ve karabiberini ekip, ateşten alın.
• Şimdi beşamel sosu hazırlayın.
• Derin bir tavada tereyağını eritin.
• Unu katarak sararıncaya dek kavurun.
• Süt ekleyerek 5 dakika kadar birlikte karıştırarak pişirin.
• Kaşar peyniri rendesini serperek ateşten alın.
• Boza kıvamında olmasına dikkat edin.
• Bu tarifimizde klasik lazanya tarifinin dışına çıkalım.
• Bu kez lazanyayı haşlamadan, tepsinin boyutuna göre ilk sıraya kuru olarak dizin.
• Üzerini kıymalı harç ve beşamel sosla kaplayın.
• Bu sıralamayı kullandığınız kalıba göre tekrarlayın.
• En üste sadece beşamel sostan sürüp, fırına alın.
• 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
• Yemekçinin notu: Sahurda zaman kazanmak için lazanyayı hazırlayıp, üzerine streç filmle kapatarak buzdolabına alın. Sahurda streç filmini çıkararak fırınlayın.


Sos Malzemesi
2 su bardağı rendelenmiş kaşar 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos Tarifi
• Tereyağında unu pembeleşene kadar kavurun.
• Süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın, ocaktan alın.


779
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.