Safranlı Makarna

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Safranlı Makarna
Malzemeler
1 paket Talyatelle makarna 7-8 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı toz safran 2 su bardağı rende taze kaşar 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif
• Makarnayı mutlaka et suyunda haşlamanız gerekiyor.
• Tavuk veya diğer et sularından herhangi biri olabilir.
• Su kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım.
• İyice kaynayan suyun içine talyatelle makarnasını karıştırarak aktaralım.
• Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştıralım.
• Yaklaşık 9-10 dakika sonra da altını söndürelim, ama suyunu süzdürmeyelim.
• Sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.
• Sonrada fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım.
• Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim.
• Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim.
• Sonra hemen fırından alıp, sıcak olarak servise sunalım.
• Üzerine kırmızı toz biber de gezdirebilirsiniz.


Not
Çok eski bir “Adriyatik” bölgesi yemeği özellikle düğün ve bayram törenlerinin vazgeçilmezi. Avrupalıları safranla ilk kez Araplar tanıştırmış. Avrupalılar da kıymetli safranı yemek ve tatlılarında özenle kullanmışlar. İşte bu da safranlı bir makarna çeşidi...

2238
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.